nieuws

Drost terug in basis Excelsior

Henrico Drost zal komende zaterdag, als Excelsior aantreedt tegen FC Twente, het centrale verdedigingsduo vormen met Jurgen Mattheij. "Henrico is weer fit. Hij heeft de trainingen goed doorstaan. Dus hij is van de partij aanstaande zaterdag", aldus trainer Mitchell van der Gaag.
Verder liet de hoofdtrainer van de Kralingers weten dat Leeroy Owusu zal spelen als rechtsback. Veel keuzes heeft Van der Gaag niet. Khalid Karami fungeerde in de voorbereiding als centrale verdediger maar is zaterdag tegen Twente geschorst. De nieuwkomers Milan Massop en de Braziliaan Arghus zitten niet bij de wedstrijdselectie. Massop is nog niet wedstrijdfit en Arghus sluit pas volgende week aan op Woudestein.
In aanvallend opzicht is Excelsior nog niet klaar op de transfermarkt. "Er moet nog een aanvaller bij", stelt Van der Gaag. "Heel veel clubs vissen in dezelfde vijver. We hadden Vincent Vermeij heel graag willen hebben. Maar we hebben meerdere namen, alleen er zijn niet zo heel veel spitsen. En iedere club zoekt een spits die scoort. Maar we zijn er mee bezig."

Speelstijl

Wat betreft de speelstijl zullen er weinig veranderingen zijn ten opzichte van de voorbereiding. "De speelstijl is in grote lijnen hetzelfde. We leggen andere accenten omdat we de tegenstander kennen. Maar het is wel de eerste speelronde. De voorbereiding telt niet meer. Het gaat nu om het 'echie' en dan kunnen we ons niet meer verschuilen achter het feit dat het een oefenwedstrijd is", aldus Van der Gaag.
Tot nu toe lijkt de oefenmeester van de Kralingers zich niet echt zorgen te maken. "We zitten nog wel in de wittebroodsweken. Waar alles goed is, alles is positief. Maar vanaf zaterdag gaat dat veranderen. Dan neemt de druk toe, op de spelers en de technische staf. Maar dat hoort er bij."

Radio Rijnmond

De wedstrijd tussen FC Twente en Excelsior (aftrap 19:45) is zaterdag live te volgen op Radio Rijnmond. De uitzending begint om 19:00 uur.