nieuws

Rotterdams roze in de Amsterdamse grachten

Ruim 200 vaste bezoekers van het Rotterdamse homo-café de Regenboog varen zaterdag mee met de Canal Parade in Amsterdam.
Elk jaar zien tienduizenden bezoekers een lint van uitbundig versierde dekschuiten door de Amsterdamse grachten varen. De gedachte achter de canal parade is de homo-emancipatie. De strijd om acceptatie van homo's in de maatschappij is nog steeds niet gestreden.
De deelnemers van de Regenboogboot hoeven niet bang te zijn dat de aandacht verslapt is tegen de tijd dat zij langsvaren, want de Rotterdammers vertrekken als vijfde in de rij.
Karin Bloemen is Grande Dame
De vaste gasten van de Regenboog hebben dit jaar niet voor een thema gekozen, maar voor de kleuren paars en roze. Zangeres Karin Bloemen heeft de Rotterdammers de eer gegund om hun Grande Dame te zijn. En ze heeft beloofd om collega Gerard Joling mee te nemen.
La Bloemen zal, gekleed in een (letterlijk) schitterende roze outfit, voorop de boot staan om de aandacht van het publiek voor de Regenboogboot te trekken. Maar ja... de Rotterdammers gaan er echt 'een feessie van maken', dus het belooft één knallend spektakel te worden.
De Canal Parade start zaterdag om14.00 uur.