nieuws

'Heel Zwijndrecht hangt straks vol met Rio-posters'

Zwijndrechtse_turners_in_Rio
Zwijndrechtse_turners_in_Rio
Heel Zwijndrecht moet het weten: in Rio strijden twee turners van turnvereniging O&O-Zwijndrecht om Olympisch goud. Voorzitter Pauline den Hartog verspreidt posters door de hele gemeente. "Het is een groot succes, ik ben er al een heleboel kwijt."
Zaterdag is het eerste optreden van de Zwijndrechters Bart Deurloo en Frank Rijken in Rio. "Dat wordt heel spannend, ik ben nu al zenuwachtig", zegt Den Hartog. Het is voor het eerst dat Zwijndrechtse sporters meedoen aan de Spelen.
Misschien naar Rio
De winkelcentra van Zwijndrecht zijn opgefleurd met de posters van Frank en Bart. "Op een enkeling na wilde iedere winkelier wel zo'n poster hebben", zegt Den Hartog. Ze blijft vooralsnog in Nederland, maar overweegt toch naar Rio te gaan. "Er zijn nog tickets, dus als onze jongens ver komen ga ik misschien alsnog!"
Het was eigenlijk de bedoeling dat Frank Rijken pas over vier jaar naar de Spelen zou gaan. "Hij is pas negentien, maar heeft al zo'n hoog niveau dat hij nu al geplaatst is voor Rio."
Intussen is Pauline druk bezig met het verspreiden van de posters en daarbij kan ze alle hulp gebruiken: "Zwijndrechtenaren, doen jullie mee? Plakt u mee?"