nieuws

Pastoor kan beschikken over viertal tegen Ajax

Sparta-trainer Alex Pastoor kan komende zondag beschikken over Paco van Moorsel, Loris Brogno, Craig Goodwin en Finn Stokkers. Zij kampten met lichte blessures, maar zijn inzetbaar tegen Ajax. Pastoor mist wel de geblesseerden Roland Bergkamp, Daniel Breedijk en Thomas Verhaar. Laatstgenoemde wordt volgende week weer op het trainingsveld verwacht. Bai Kamara verliet van de week geblesseerd de training.
De Rotterdammers openen de competitie zondag op het Kasteel tegen Ajax, dat afgelopen woensdag nog in de voorronde van de Champions League won van het Griekse PAOK Saloniki. Sparta hunkert na een lange afwezigheid op het hoogste niveau naar de seizoensstart. "Dat merkte ik vooral op de Open Dag. Dan voel je het een beetje zinderen, eindelijk gaat het weer van start. Mensen verwachten geen wonderen, wij gaan ook geen wonderen verrichten. Maar het is mooi om te ervaren hoe men ernaar uitkijkt."
Sparta - Ajax is direct een prachtig affiche. "Vooral de terugkeer in de eredivisie is hartstikke mooi met Sparta," zegt Michel Breuer. "En welke wedstrijd dat dan is, je komt ze allemaal een keer tegen, maar Ajax is wel mooi om mee te beginnen op het Kasteel."