nieuws

Gemeente gaat snelheid op Nieuwe Binnenweg meten

snelheidsmeters_Nieuwe_Binnenweg
snelheidsmeters_Nieuwe_Binnenweg
Op het oostelijke stuk van de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam komen dit najaar borden met een adviessnelheid van 30 kilometer per uur. Ook komt er een proef met een snelheidsmeter die gaat bijhouden hoe hard er wordt gereden.
Sinds kort staan er halverwege het Eendrachtsplein en de Mathenesserlaan twee 'attentieborden' die automobilisten hun snelheid laten zien. Die snelheid wordt echter niet geregistreerd.
Te hard, veel ongelukken
De maatregelen hebben te maken met de onvrede over de maximumsnelheid op dit deel van de Nieuwe Binnenweg. Bewoners en ondernemers signaleren dat er vaak te hard wordt gereden en dat er veel ongelukken gebeuren.
De Gebiedscommissie heeft onlangs geadviseerd om een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur in te stellen. Op het westelijke deel van de weg, vanaf de 's-Gravendijkwal, is dat al enige tijd het geval.
Maatregelen beloofd
De gemeente heeft beloofd maatregelen te nemen. De attentieborden en de registratie zijn een begin daarvan. Op 4 oktober praat de gemeente opnieuw met bewoners en ondernemers op de Nieuwe Binnenweg over de snelheidsproblemen.