nieuws

Oudjes Spijkenisse na gesprek nog steeds op voet van oorlog

Rauw vlees en kattenpoep in de brievenbus. Lekgeprikte banden van scootmobiels. Zelfs een handgemeen wordt niet geschuwd. Ook een verzoeningsgesprek in ouderencomplex Paganinihof in Spijkenisse heeft vrijwel niets opgeleverd.
De sfeer in Paganinihof is al jaren om te snijden. Tussen groepen bewoners heerst een vete, onder meer over de gezamenlijk ontmoetingsruimte. Sommigen
. Kortgeleden werd door eigenaar Woonbron bij de entree van het ouderencomplex een bewakingscamera opgehangen.
Donderdag vond op initiatief van Woonbron een verzoeningsgesprek plaats tussen een aantal bewoners en vrijwilligers. Maar volgens de aanwezigen heeft dat eigenlijk niets geholpen. "Nee, nee. Dat kan niet", zegt een bewoonster. "Daarvoor is hier teveel gebeurd. Ik ben zelf aangevallen door een man. Terwijl ik 74 ben."
Gekkenhuis
"Ze hebben gevochten hier", zegt iemand anders. "Vrouwen van in de zeventig. Dit is een open gekkenhuis. Echt een open gekkenhuis, ik heb er geen ander woord voor. Banden van scootmobiels en zuurstoftanks worden lekgeprikt. Wie verzint zoiets?"
Volgens een mannelijke bewoner ligt de bron in een burenruzie jaren geleden. "Sindsdien is het hommeles. Nee, dat is ook niet normaal."
Er is een lichtpuntje: de bewoners hebben wel besloten dat de gezamenlijk ontmoetingsruimte door iedereen mag worden gebruikt. Gezellig!