NIEUWS

Politie hoopt met stripverhaal verkrachter op te sporen

Striptekening van cold case Schiedam/Vlaardingen
Striptekening van cold case Schiedam/Vlaardingen © Politie/justitie
Drie meisjes van 13, 15 en bijna 16 jaar werden in 2010 in Vlaardingen en Schiedam door een man gevraagd om een fietspomp toen ze hun fiets uit school thuis in de kelderbox wilden zetten. Hij misbruikte twee van de meisjes terwijl hij met een mes dreigde. Van die zaak is een stripverhaal gemaakt.
Politie, justitie en stripuitgever Seb van der Kaaden hebben de strip samen gemaakt: het vreselijke verhaal van drie jonge slachtoffers van seksueel misbruik, ruim tien jaar geleden. Met de striptekeningen hoopt het cold case team de zaak opnieuw onder de aandacht te brengen.
Eerder maakte de politie al een hologram van de dader: een bewegende 3D-tekening op ware grootte. Die 'holobox' stond in Schiedam en Vlaardingen en leverde al meer dan 200 tips op. Volgens de politie ook bruikbare tips.
"Het verhaal letterlijk in beeld brengen kan helpen om de zaak opnieuw en misschien ook wel bij een ander publiek onder de aandacht te brengen. Een beeld zegt meer dan woorden en blijft beter hangen", zegt de politie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl