nieuws

Excelsior Maassluis wint laatste Supercup

Excelsior Maassluis heeft de eerste prijs van het nieuwe seizoen binnen. De regerend algeheel amateurkampioen legde zaterdag op eigen veld beslag op de Supercup door Staphorst met 4-0 te verslaan. Zoals de stand doet vermoeden hadden de bezoekers weinig in te brengen tegen de tweede divisionist.
Al bij rust stond Excelsior Maassluis op een 2-0 voorsprong. Kevin Dercks zorgde na zeventien minuten spelen voor de 1-0 en een kwartier later wist Adair Veiga Lopes de voorsprong te verdubbelen. Het betekende de eerste officiële treffer voor Veiga Lopes in het shirt van de 'tricolores'.
Na rust ging het Excelsior Maassluis van trainer Jeroen Rijsdijk door met scoren. Al na vijf minuten werd het duel definitief beslist toen Niels Redert de 3-0 maakte. Wederom was het Veiga Lopes die vlak daarvoor met een knappe actie opviel. Twintig minuten voor tijd pakte ook Kylian Berkhout zijn doelpunt mee: 4-0.
Volgende week begint Excelsior Maassluis aan de tweede divisie met een wedstrijd tegen VVSB. Ook regiogenoot Barendrecht komt dan in actie. De ploeg van trainer Adrie Poldervaart treft dan Spakenburg.