Excelsior begint seizoen met knappe zege

Excelsior is het nieuwe seizoen in de eredivsie uitstekend begonnen. Op bezoek in Enschede bij FC Twente zegevierden de Kralingers met 1-2 door goals van Kevin Vermeulen en Leeroy Owusu. Namens de thuisploeg deed Jari Oosterwijk in de slotfase nog iets terug.
Met twee debutanten in de basis (Leeroy Owusu en Terell Ondaan) zag het Excelsior van trainer Mitchell van der Gaag hoe de thuisploeg na bijna tien minuten voor het eerste gevaar zorgde. Na een corner van Hakim Ziyech schoot Chinedu Ede echter in kansrijke positie over het doel van Excelsior-keeper Tom Muyters.

Vroege voorsprong

Nog geen vijf minuten later was het wél raak voor de bezoekers. In een snelle tegenstoot vond Kevin Vermeulen zijn ploeggenoot Nigel Hasselbaink, die vervolgens op zijn beurt de goed doorgelopen Vermeulen wist te bedienen met een voorzet: 0-1.
Na de eerste Kralingse treffer van het seizoen was het diezelfde Vermeulen die het kort daarna nog twee keer probeerde, maar beide pogingen van afstand belandden naast de goal van FC Twente-doelman Nick Marsman.

Debutant scoort

Ook in de tweede helft had Excelsior weinig te duchten van de Tukkers. Sterker nog: het waren de Rotterdammers die na ruim een uur spelen de voorsprong verdubbelden. Een fraaie steekpass van Luigi Bruins bracht de opgekomen Leeroy Owusu in stelling die via de binnenkant van de paal raak schoot.
Hoewel de gasten alles onder controle leken te hebben, werd het in de slotfase toch nog spannend. Nadat verdediger Jurgen Mattheij het kopduel verloor kwam Jari Oosterwijk oog in oog te staan met Muyters, die vervolgens niet overtuigend reageerde bij de inzet van de Twentse aanvaller: 1-2.

0-1 13' Vermeulen