Feyenoord en Elia overtuigen in Groningen: 0-5

Feyenoord is het nieuwe seizoen in de eredivisie indrukwekkend begonnen. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst won op bezoek in het hoge noorden met liefst 0-5 van FC Groningen. Eljero Elia was met een hattrick de gevierde man bij de Rotterdammers. Tonny Vilhena en Nicolai Jørgensen maakten de overige twee goals.
De bezoekers uit Rotterdam begonnen aanvallend aan de wedstrijd. Het gretige spel van Feyenoord resulteerde al vroeg in goede mogelijkheden, onder andere Jens Toornstra was dichtbij de openingstreffer. Aan de andere kant probeerde Yoëll van Nieff het met een vrije trap, maar de debuterende doelman Brad Jones hoefde nog niet in actie te komen.
Na een slap rollertje van Nicolai Jørgensen kon Feyenoord na bijna twintig minuten wel juichen. Tonny Vilhena reageerde attent in de rebound nadat doelman Sergio Padt een schot van Eljero Elia slecht verwerkte: 0-1. Even later kreeg Dirk Kuyt een grote kans om de marge te verdubbelen, maar op aangeven van Lucas Woudenberg schoot hij op de keeper.

Elia-show

De mannen van Van Bronckhorst domineerden in het Noordlease Stadion tegen FC Groningen, dat behoudens een korte fase na de Feyenoord-goal geen potten kon breken in eigen huis. Nog voor rust gooiden de gasten het duel in het slot via Eljero Elia, die eerst na een voorzet van Toornstra keihard binnenschoot en in de slotminuut na een combinatie met Jørgensen prachtig en beheerst afrondde in de verre hoek: 0-3.
In de tweede helft gingen de Rotterdammers verder. Feyenoord-keeper Jones hoefde slechts enkele keren handelend optreden en de Australiër deed dat naar behoren. Voorin was de grote Elia-show nog niet voorbij. Dit keer was het Vilhena die zijn inzet gekeerd zag worden en vervolgens de buitenspeler wel overtuigend raak zag schieten.
Eerste goal Jørgensen
Feyenoord liet met invaller en debutant Steven Berghuis in de ploeg vervolgens na om de score verder uit te breiden. Elia miste nog een levensgrote kans op zijn vierde treffer van de middag en ook Jørgensen kreeg drie goede mogelijkheden op de 0-5 van de bezoekers.
Uiteindelijk was de spits uit Denemarken alsnog trefzeker. Via een verdediger en de onderkant van de lat bepaalde hij de eindstand voor Feyenoord, dat nu op doelsaldo aan de leiding gaat in de eredivisie.

0-1 19' Vilhena