nieuws

Peppelweg in Rotterdam in actie tegen overvallen

Ondernemers en bewoners van de Peppelweg in Rotterdam-Schiebroek zijn het zat. Het aantal overvallen in de straat loopt zo uit de hand, dat de gemeente maatregelen moet nemen, zo vinden ze. Er worden nu handtekeningen opgehaald in de buurt.
Een bakker, een telefoonwinkel, een juwelier en een
. Alle vier werden ze dit jaar het slachtoffer van een overval. "Het is inderdaad wel schrikken", zegt Stella van de bakkerij aan de Peppelweg. "Als winkelier wil je veilig staan. Nu is het meer de vraag 'wie is de volgende en wanneer?' Je bent heel oplettend geworden."
De bakker werd in mei slachtoffer. Een chauffeur van de bakker werd rond half vijf in de vroege ochtend overvallen. De overvaller stond hem op te wachten met een vuurwapen.
"Het beeld 'ons gebeurt niets' is weg", gaat Stella verder. "De politie controleert wel vaker in de buurt, dat zeker. Maar er moeten wel meer maatregelen genomen worden."

Een blijvende herinnering

In februari is het raak bij een telecomzaak aan de Peppelweg. Op klaarlichte dag komen twee mannen de zaak binnen met een bivakmuts op. Een klant wordt gegijzeld, de eigenaar krijgt klappen. De buit is niet meer dan een klein geldbedrag en twee oude telefoons.
"Nu gaat het inmiddels wel weer", zegt winkeleigenaar Hans Trimp. "Maar als er iemand met veel geluid binnenkomt, dan schrik je wel. Dat gaat niet meer over."

'Wat nou, privacy?!'

Ook omwonenden maken zich zorgen over de ontwikkelingen in de buurt. Drie keer een overval op de Peppelweg sinds februari en één keer op de Kerstroosstraat, vlak om de hoek. "Het is broodnodig dat er wat gebeurt", zegt een van de bewoners. "Veel meer toezicht, vooral van camera's."
Dat de petitie van de ondernemers niet door iedereen in de buurt wordt ondertekend vindt de bewoner schandalig. "Vanwege de privacy? Houd toch op! Diezelfde mensen roepen het hardst om cameratoezicht als hun eigen fiets wordt gestolen!"