Sparta verliest bij rentree in eredivisie van Ajax

Sparta heeft de terugkeer in de eredivisie niet kunnen opluisteren met een goed resultaat. Op het eigen Kasteel gingen de Rotterdammers met 1-3 onderuit tegen Ajax. Een door Nemanja Gudelj van richting veranderde vrije trap van Ryan Sanusi zorgde voor het enige Spartaanse doelpunt.
In het uitverkochte stadion van de kersverse eredivisionist kwamen de Amsterdammers al vroeg in de wedstrijd aan de leiding. Het was aanvoerder Davy Klaassen die van dichtbij binnen kopte na een voorzet van voormalig Sparta-jeugdspeler Anwar El Ghazi: 0-1.

Eerste goal bij rentree in eredivisie

Lang kon Ajax niet genieten van de voorsprong, want de eerste goal van Sparta sinds de terugkeer op het hoogste niveau viel in de achtste minuut. Ryan Sanusi zag zijn vrije trap licht getoucheerd worden door Nemanja Gudelj waardoor doelman Jasper Cillessen op het verkeerde been werd gezet en zodoende werd gepasseerd.
Een nieuwe vrije trap van Sanusi zorgde na ruim een kwartier opnieuw voor de nodige opwinding, maar dit keer wist Cillessen de bal wel te pareren. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam de thuisploeg er niet meer aan te pas. Ajax grossierde in balbezit en was in de 32e minuut gevaarlijk via Mateo Cassierra. Zijn kopbal raakte echter twee keer de binnenkant van de paal.

Amsterdammers beslissen wedstrijd

In de tweede helft bleven grote kansen voor beide teams uit. Tien minuten na de thee kwamen de hoofdstedelingen echter opnieuw op voorsprong. Daley Sinkgraven was het eindstation van een fraai uitgespeelde aanval en hij schoof de bal overtuigend achter Sparta-doelman Roy Kortsmit.
Halverwege het tweede bedrijf gooide Ajax het duel in het slot. Dit keer vond Cassierra wel het net. Oog in oog met Kortsmit prikte de Colombiaanse aanvaller binnen namens de ploeg van oud-Feyenoorder Peter Bosz: 1-3.
In de slotfase kreeg Joël Veltman nog zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Kevin Blom, maar het kwam te laat voor de mannen van Alex Pastoor om een slotoffensief te creëren.