nieuws

Elia na hattrick: 'Ze smaakten wel lekker'

Met grote overtuiging wist Feyenoord zondag aan de competitie te beginnen. In de uitwedstrijd bij FC Groningen werd met liefst 0-5 gewonnen. Eljero Elia was met drie goals de man in vorm. Bij het juichen beet hij in zijn scheenbeschermers. "Ze smaakten wel lekker", liet de aanvaller na afloop weten.
"De ene was zoeter dan de andere", vervolgt Elia gekscherend. Hij miste zelfs nog een levensgrote kans op een vierde goal. "Als die laatste erin was gegaan dan was het feest helemaal compleet. Die had ik heel graag gemaakt, vooral omdat Rick (Karsdorp, red.) die bal aan mij gaf. Met hem heb ik een speciale band. Dat was echt jammer."
Elia werd na ruim een uur spelen gewisseld, mede omdat zijn vinger uit de kom schoot. De schade valt echter mee. "Ik dacht dat het pijn ging doen, maar het deed helemaal geen pijn. Ze zetten hem snel terug en het had even rust nodig, maar ik ging snel weer het veld op", aldus de buitenspeler van de Rotterdammers.
Op basis van het doelsaldo staat Feyenoord na de eerste speelronde bovenaan in de eredivisie. Elia beseft dat het echter niks betekent. "We moeten met beide benen op de grond blijven staan. Dit is pas het begin. We moeten gewoon hongerig blijven. Niks is perfect."