nieuws

Spartasupporters genieten van rentree in Eredivisie

De lijdensweg heeft 2269 dagen geduurd. Maar zondag werden clubs als Telstar, FC Oss en VVV ingeruild voor de tegenstanders in de Eredivisie. En één ding daar waren alle Spartanen het over eens: het is goed dat Sparta terug is op het hoogste niveau, want die periode van zes jaar in de Eerste Divisie heeft veel te lang geduurd.
Voor de rentree in de Eredivisie komt er ook nog eens een topclub naar Rotterdam: Ajax. Het zorgt ervoor dat het nóg eerder, nóg drukker wordt. Om 13.00 uur, anderhalf uur voor het begin van de wedstrijd, is het zelfs al druk bij het Kasteel. "Zo heerlijk dat er weer op zondag wordt gevoetbald", zegt een man in het rood-wit van Sparta. "Die vrijdagavond was maar niks."
"Ik ben opgegroeid in Spangen en nu ben ik echt weer thuis", zegt een andere Spartaan. "En de buurt is misschien veranderd, maar met Sparta in de Eredivisie klopt het allemaal weer. En vandaag dan een topper tegen Ajax. Maar de wedstrijd tegen Feyenoord, daar kijk ik helemaal naar uit."
Ook in de fanshop is het al een drukte van belang, ook al duurt het nog meer dan een uur voordat de wedstrijd begint. "Je kan het eigenlijk ook voelen", zegt de medewerker. "Het gevoel is toch net even anders dan vorig jaar. Je merkt het ook hier, want er worden weer veel wedstrijdshirts verkocht."

Voorspelling: Ajax oprollen met 9-0...

Het kampioenschap in het vorig seizoen heeft de mensen niet alleen hongerig gemaakt voor het Eredivisievoetbal, ook met het zelfvertrouwen is niets mis. "We rollen er wel even overheen", zegt een wel heel erg optimistische Spartaan. "Ik had met een collega gewed dat we vandaag met 9-0 gaan winnen."
Het optimisme druipt er ook vanaf bij een Brabantse familie uit Zevenbergen, die al jarenlang de wedstrijden van Sparta bezoekt. "Maar ik ben wel heel zenuwachtig", zegt de vader van het stel. "Nu maar even de gebruikelijke dingen doen. Mensen gedag zeggen in het supportershome, wat drinken en dan het stadion in."

...maar het werd 1-3

"En dat is jammer", was er te horen bij de supporters na afloop. "We deden lekker mee en kwamen snel op gelijke hoogte na de openingstreffer. Jammer dat Ajax dan toch wat te sterk blijkt te zijn."
En dat was ook wel een beetje het algemene gevoel rondom het Kasteel. Het was 'jammer', maar de wedstrijd tegen Ajax was niet de wedstrijd waar de punten gepakt moeten worden om nog een seizoen Eredivisie te bewerkstelligen.
"Volgende week tegen Zwolle", voegt een andere Spartaan eraan toe. "Dan moet het maar gaan gebeuren. Maar ik heb er wel vertrouwen in hoor. Het komt heus wel goed."