nieuws

'Jones beviel mij wel, Bijlow moet je tijd geven'

'Justin Bijlow had een kans moeten krijgen in het doel van Feyenoord.' Zo luidt de FC Rijnmond-stelling van zondag en ruim 53 procent van de volgers van RTV Rijnmond is het daarmee oneens. Onder hen ook voormalig Feyenoord-keeper Joop Hiele.
"Het is wel heel overdreven om te zeggen dat Bijlow een kans had moeten krijgen. Dat is een jongen die dit seizoen nog in de A1 had kunnen spelen", zegt Hiele in de voetbaltalkshow. "Hij is 18 jaar en geen zekerheidje als hij erin moet. Daarmee kun je zijn carrière slopen. Ik vind dat hij kwaliteiten heeft, maar je moet hem wel de gelegenheid geven om te groeien."
Hiele noemt daarbij bovendien het verschil tussen keepers en spelers op andere posities. "Je kunt een keeper niet zomaar de kans geven. Veldspelers kun je in wedstrijden die al beslist zijn minuten laten maken. Met keepers moet je daar op een hele andere manier mee omgaan en zoals Feyenoord dat nu met Bijlow doet heeft ook mijn voorkeur."
De keuze van trainer Giovanni van Bronckhorst om voor Brad Jones onder de lat te kiezen in plaats van Pär Hansson vindt de oud-internationaal ook meer dan logisch. De Australiër hield in zijn debuut voor de Rotterdammers de nul tegen FC Groningen (0-5 winst). "Jones beviel me wel. Het is een sterke en rustige gozer die precies weet wat hij doet. Hij doet geen gekke dingen, houdt de ballen tegen en brengt ze weer in het spel."
In het oefenduel met Valencia en de strijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PSV verdedigde Hansson nog het doel van Feyenoord. "Je ziet qua uitstraling ook wel een verschil met Hansson. Er komt met Jones wel iemand op je af. Ik vond hem een logische versterking toen Kenneth Vermeer geblesseerd raakte", aldus Hiele.