nieuws

Spijkenisserbrug weer open na storing

De Spijkenisserbrug (archieffoto)
De Spijkenisserbrug (archieffoto)
De Spijkenisserbrug heeft maandag een paar uur last gehad van een storing. De brug was drie uur dicht voor automobilisten en het scheepvaartverkeer. Het is de 24ste storing waar de brug mee te maken had.
Rijkswaterstaat zegt dat er iets mis was met het besturingssysteem van de brug. Het verkeer moest van 09.30 uur tot 12.30 uur omrijden.
De Spijkenisserbrug leidt de laatste tijd vaker tot problemen. Zondagavond was de brug ook een uur buiten werking. Toen was het besturingssysteem ook al de boosdoener.
Mensen die vaak gebruik maken van de Spijkenisserbrug zeggen dat de brug hen flink wat kopzorgen bezorgt. Onlangs maakte de ANWB bekend dat de brug op nummer één staat in de top van klachten over regionale verkeersknelpunten.
Renovatie
Rijkswaterstaat heeft de brug voorgedragen voor een grootscheepse renovatie. Minister Schultz van Infrastructuur moet daar nog over besluiten.
Werkzaamheden
Maandagavond wordt er vanaf 22 uur tot 5 uur dinsdagmorgen is de brug voor de laatste keer afgesloten in verband met werkzaamheden.