nieuws

Cricket: Excelsior'20 verslaat koploper Dosti United

cricket
cricket
In de kampioenspoule van de cricket-topklasse is Excelsior'20 nog altijd in de race om de finale te halen. De Schiedammers wonnen zondag in Amsterdam op fraaie wijze van koploper Dosti United.
Excelsior'20 kwam bij Dosti United verdedigend uitstekend voor de dag. De thuisclub kwam maar tot 151 runs all out. Excelsior won het duel uiteindelijk met vijf wickets: 152/5.

Omdat concurrent Quick Haag ook won delen de Schiedammers nog altijd de tweede plaats met die club, op vier punten achter Dosti United. Met nog twee speelronden te gaan is het komende zondag Quick Haag tegen Excelsior'20. De nummers één en twee van de kampioenspoule spelen de finale om het landskampioenschap.
In de degradatiepoule ging Hermes DVS in het eigen Schiedam met vijf wickets onderuit tegen VRA (184/8 - 185/5). Het Rotterdamse VOC won in Den Haag met 17 runs van HCC (143 all out - 160/7). Zondag staat de derby VOC-Hermes DVS op het programma.
Met nog twee duels te spelen is de stand in de degradatiepoule als volgt: Hermes DVS heeft 12 punten, HCC, VRA en VOC volgen met tien punten. De nummer laatst van de degradatiepoule moet om lijfsbehoud spelen tegen de nummer drie van de hoofdklasse.
Komend seizoen wordt de topklasse uitgebreid met twee clubs. De nummers 1 en 2 van de hoofdklasse promoveren rechtstreeks.