FEYENOORD

Update: Inzamelingsactie voor familie van overleden Gyan gaat richting 125.000 euro: 'Zelfs Ajacieden doneren'

Chris Gyan en zijn gedenkwaardige pose voorafgaand aan ieder duel
Chris Gyan en zijn gedenkwaardige pose voorafgaand aan ieder duel © Rijnmond
Supportersvereniging de Feijenoorder is nog altijd even dankbaar als verbaasd over de inzamelingsactie, die zij samen met Feyenoord is gestart om de onlangs overleden cultheld Christian Gyan een waardig afscheid te geven. Met een donatiecampagne wordt geld opgehaald om uitvaartkosten te dekken en de familie te steunen. Drie dagen na de lancering stroomt het geld nog altijd binnen. Ruim 8000 personen hebben zondagmiddag zo'n 120.000 euro gedoneerd.
"Stomverbaasd zijn we. Dat het zó hard zou gaan, had ik niet verwacht", reageert Lennard Montizaan die namens FSV De Feijenoorder verantwoordelijk is voor de marketing en communicatie. "Veel mensen doneren 15 tot 20 euro, maar sommigen ook honderden euro's. Ook supporters van bijvoorbeeld FC Groningen en zelfs van Ajax hebben bijdrages gedaan. Echt hartverwarmend."

Overal geliefd

Wat opvalt is dat de donaties uit heel Nederland komen, van Groningen tot aan Maastricht. Ook Ajacieden steunen de veel te vroeg overleden verdediger. Al is de automatische aanhef van Beste Feyenoorder niet direct aan hen besteed. 'Graag gedaan', schrijft Ajax-supporter Roy Verbeek, die in zijn reactie Feyenoorder heeft vervangen door Ajacied. 'Hopelijk komt het goed terecht.'
Na het weekend wordt meer bekend over de uitvaart van Gyan, die vorige week op 43-jarige leeftijd overleed.
De inzamelingsactie voor de overleden publiekslieveling is via deze link te bereiken.
Uit het archief: Gyan duikt op bij Leonidas (2010)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl