nieuws

Steenman en Braas door naar halve finale

Steenman en Braas in actie
Steenman en Braas in actie
Roeiers Mitchel Steenman en Roel Braas hebben zich maandag bij het olympisch roeitoernooi goed hersteld na hun mislukte optreden in de serie afgelopen weekend. Dirkslander Steenman en zijn partner Braas zegevierden in de herkansing en plaatsten zich daardoor voor de halve finales van de twee-zonder.
Steenman en Braas hadden afgelopen zaterdag grote moeite met de weersomstandigheden en de hevige golfslag op de olympische roeibaan. Het Nederlandse duo, dat aan een sterk seizoen bezig is, eindigde in de serie op een terleurstellende vierde en laatste plaats.
Ook Maaike Head van het Rotterdamse Skadi bereikte samen met Ilse Paulis met overmacht de halve finale in de lichte dubbeltwee. Het Nederlandse duo won de tweede serie en leidde bij de 2000 meter op het Lagoa Rodrigo de Freitas van start tot finish. Nummer twee Nieuw-Zeeland, dat zich ook kwalificeerde, kwam bijna vijf seconden later binnen.
Head (32) en Paulis (23) behoren in Rio tot de medaillekandidaten. Ze wonnen eerder dit seizoen goud op de EK, het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) en de wereldbeker in Poznan (inclusief wereldrecord).
Dinsdagmiddag staan de halve finales van de twee-zonder op het programma.