nieuws

Van Tiggelen: Feyenoord is er nog niet

Feyenoord is koploper van de eredivisie na de ruime 5-0 zege op de eerste speelronde tegen FC Groningen. En hoe gek het ook klinkt na zo'n overwinning, er zijn nog voldoende verbeterpunten voor Feyenoord, volgens onze analyticus Adri van Tiggelen.
Feyenoord is er nog niet, vindt de Europees kampioen uit Oud-Beijerland: "Bij de 2-0 krijgt Groningen een paar goede kansen. Als ze dan de aansluitingstreffer maken kan je een heel andere wedstrijd krijgen. Groningen was heel matig en krijgt toch drie of vier grote kansen. Ik snap dat je iets nonchalanter wordt als je goed loopt te voetballen en je goals maakt. Maar dit soort dingen moet Feyenoord zien te voorkomen."
Van Tiggelen keerde op onze uitnodiging terug in Groningen, waar hij in de jaren '80 drie seizoenen succesvol speelde. "Het is de grootste periode geweest voor Groningen, met Europees voetbal en qua entourage in het stadion. We wonnen van Feyenoord en Ajax. Voor mijzelf was het ook een mooie ervaring. Ik ging voor het eerst verhuizen met mijn vrouw, het was een mooie tijd."