NIEUWS

Dit gebeurde tijdens de Nieuwjaarsnacht: meerdere gewonden en veel branden

Uitslaande brand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Vlaardingen
Uitslaande brand aan de Van Leeuwenhoekstraat in Vlaardingen © JBMedia
Brandjes, verloren ledematen en illegale feestjes. Er waren geen grote incidenten in de regio Rijnmond, maar de hulpdiensten hadden ondanks alle coronamaatregelen toch meer dan genoeg te doen. Zo moest de Mobiele Eenheid meerdere keren in actie komen. Over het aantal aanhoudingen kon de politie nog geen uitspraken doen.
De oudjaarsavond begon met een fatale schietpartij in Rotterdam-Feijenoord. Daar werd rond half acht een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats doodgeschoten. Er is nog niemand opgepakt en de politie kon ook nog niets zeggen over de toedracht.
In Schiedam werd vlak voor middernacht de melding gedaan van een steekpartij in een huis aan de Jozef Oreliosingel. Het bleek uiteindelijk te gaan om een man die was beschoten. Met een wond in zijn arm werd hij overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe de man aan de schotwond is gekomen wordt nog onderzocht.
Het slachtoffer overleed ter plekke
Het slachtoffer overleed ter plekke © MediaTV
De Mobiele Eenheid werd op meerdere plekken ingezet. Zo moesten de agenten brandweermensen beschermen die in Rotterdam-Schiebroek probeerden de brand te blussen in de Stephanusschool. De brandweermensen werden bestookt met vuurwerk. Vorig jaar was er ook al brand in deze school tijdens de jaarwisseling.
In de Bruijnstraat in Rotterdam-Delfshaven heeft de politie op straat meerdere patronen gevonden. Een groep van 15 jongeren zou daar in de lucht hebben geschoten.
De brandweer had een bijzonder drukke avond met veel kleine brandjes. Naast vuilcontainers waren ook leenscooters een populair doelwit voor brandstichters dit jaar. In Vlaardingen gingen meerdere auto's in vlammen op.

Ledematen

Aan de Dantestraat in Rotterdam-Lombardijen ontstond rond 23.45 uur wat onrust als de politie en brandweer afkomen op een melding van een brand. Bij aankomst leek de brand mee te vallen, maar een grote groep jongeren vlucht weg van de plek van het incident. De ME kwam in de wijk om de groep in de gaten te houden. Later wordt duidelijk dat een man zijn voet en en een andere man zijn hand heeft verloren op die plek. Ook aan de Noordeindseweg in Berkel en Rodenrijs raakt een man zwaargewond. Het slachtoffer heeft letsel aan zijn voet en wordt meegenomen naar het ziekenhuis. Ooggetuigen melden dat iemand vuurwerk wilde afsteken, maar dat het vuurwerk terugrolde en bij de voet van de man ontplofte.
De Mobiele Eenheid is aanwezig aan de Dantestraat in Rotterdam om toezicht te houden
De Mobiele Eenheid is aanwezig aan de Dantestraat in Rotterdam om toezicht te houden © JBMedia

Illegale feestjes

Even na 03.00 uur 's nachts ontruimt de politie een pand aan de Glashaven in Rotterdam. Volgens ooggetuigen waren er op dat moment meerdere illegale feesten aan de gang in het gebouw, maar de politie kan dat niet bevestigen: die zegt dat het om één feest gaat. Er is niemand aangehouden.
Op de Schinkelse Baan in Capelle aan den IJssel werd een einde gemaakt aan een illegaal feest in een bedrijfspand. Daar waren tientallen mensen binnen. Rond 05:00 uur heeft de politie het pand schoongeveegd. Toen waren veel mensen al naar huis.
RTV Rijnmond hield ook een liveblog bij met de gebeurtenissen van afgelopen nacht. Dat kun je hier teruglezen.