nieuws

Vluchtelingenopvang Spijkenisse blijft voorlopig leeg

Het pand aan de Boyleweg in Spijkenisse waar vluchtelingen opgevangen zouden worden
Het pand aan de Boyleweg in Spijkenisse waar vluchtelingen opgevangen zouden worden
Het tijdelijke opvangcentrum voor asielzoekers in Spijkenisse is bijna klaar, maar de 250 asielzoekers voor wie het was bedoeld komen niet. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft de gemeente Nissewaard laten weten dat het centrum voorlopig niet nodig is.
De instroom van asielzoekers is een stuk lager dan vorig jaar. Daardoor zijn allerlei noodopvangcentra in het land overbodig geworden.
Het pand op een industrieterrein in Spijkenisse blijft wel beschikbaar voor vluchtelingen, mocht de instroom toch weer stijgen. Dat zou bijvoorbeeld kunnen gebeuren als de deal klapt die de EU met Turkije heeft gesloten over het terugsturen van vluchtelingen.
Eigenaar Huug Moerland gaat er vanuit dat het COA de gemaakte afspraken over het vergoeden van de gemaakte verbouwingskosten nakomt. ''Het pand is nagenoeg af. En het moet beschikbaar blijven om binnen zeven dagen te kunnen worden bewoond.''
Volgens het oorspronkelijke plan zou het opvangcentrum aan de Boyleweg twee jaar dienst doen. Een meerderheid van de gemeenteraad van Nissewaard stemde ermee in. Enkele ondernemers die in hetzelfde pand kantoor houden, maakten zich grote zorgen.