nieuws

Zorgen over bestuurswissel bij scheepsbouwer IHC

Vakbond RMU is bezorgd over de bestuurswissel bij scheepsbouwer Royal IHC. Per 1 september stapt topman Bram Roelse op bij het Sliedrechtse bedrijf. Hij wordt opgevolgd door financieel directeur Dave Vander Heyde. Maar Vander Heyde krijgt geen vervanger.
De reformatorische vakbond noemt dat raar. Het is volgens de RMU 'ondoenlijk' om beide taken door dezelfde persoon te laten uitvoeren, zeker nu IHC moet reorganiseren en in gesprek is met geldschieters. "En niets ten nadele van Vander Heyde, maar het bedrijf heeft nu een commerciële man nodig en geen financiële man", zegt Chris Baggerman van de RMU.

Waarom Bram Roelse opstapt bij IHC, is niet bekend gemaakt. Het bedrijf wilde maandag niet ingaan op vragen over zijn vertrek.
"Ik was niet geheel verrast over het vertrek van Roelse bij IHC", zegt Baggerman. "Ik heb bij hem altijd het gevoel gehad, dat hij tegen zijn zin topman was geworden. Hij heeft zijn sporen verdiend bij de baggerafdeling, maar dat is toch wat anders dan het hele bedrijf leiden."