nieuws

'Geen acuut gevaar met bijna botsingen bij Spijkenisse'

Havenmeester René de Vries ontkent dat er gevaarlijke situaties zijn met bijna-botsingen bij de Spijkenisserbrug en de Botlekbrug. De storingen zijn vervelend, vindt de havenmeester, maar echt mis gaat het niet.
Door de vele storingen met de bruggen moeten schepen op het water soms vol in de ankers om te voorkomen dat ze een brug rammen.
Het Loodswezen wees maandag op een geval van afgelopen weekend. Een LPG-tanker voer bijna tegen de Spijkenisserbrug aan. Die was op dat moment in storing.
"Maar er was zondag geen enkel gevaar", zei De Vries in het radioprogramma Wakker@rijnmond.nl dinsdagmorgen. "Er was een sleepboot bij en de tanker had drie kilometer om tot stilstand te komen."
"Daar komt nog eens bij", gaat De Vries verder. "Het is niet zo dat zo'n botsing meteen leidt tot ontploffende tanks. Die tankers zijn hele veilige schepen."

Overlast

Toch geeft De Vries toe dat de storingen ook hem een doorn in het oog zijn. "Ik wil het zeker niet bagatelliseren. Het is allemaal erg vervelend."
De Vries: "Wij zijn ook in overleg met Rijkswaterstaat over de situatie. Maar zij doen er ook van alles aan om de storingen op te lossen. Ze zijn er zelf ook niet blij mee."