nieuws

Feyenoord en Excelsior wederom in categorie 3

Logo van Feyenoord
Logo van Feyenoord
Feyenoord en Excelsior zijn door de licentiecommissie van de KNVB opnieuw ingedeeld in categorie 3. Dat houdt in dat de clubs financieel gezond zijn. Ook bij de vorige meting waren de clubs in deze 'veilige' categorie ingedeeld. Per jaar zijn er drie meetmomenten.
Sparta en FC Dordrecht zijn door de Nederlandse voetbalbond ingedeeld in categorie 2. Allebei de clubs bevinden zich al een aantal metingen in die categorie. Clubs in deze categorie scoren een 'voldoende'. De clubs in categorie 1 moeten actief werken aan financieel herstel.

Cijfers

De licentiecommissie van de KNVB stelde de indeling van dit meetmoment samen op basis van de begrotingscijfers voor het seizoen 2016-2017. De commissie beoordeelt de financiële situatie van de betaalde voetbalclubs aan de hand van een puntensysteem.
Het eerste meetmoment van het nieuwe seizoen is op 1 november. De clubs leveren daarvoor de jaarcijfers van het seizoen 2015-2016 en de prognosecijfers van 2016-2017 in.

Verschuivingen

FC Eindhoven maakt ten opzichte van de vorige indeling een stap naar de hoogste categorie, waarin in totaal twaalf clubs zijn ingedeeld. Roda JC klimt van de laagste categorie naar categorie 2, waarin vijftien clubs zijn ingedeeld. In categorie 1 zijn zeven clubs ingedeeld.