nieuws

Altice overtuigende winnaar op Damrak

aandelenbeurs
aandelenbeurs
Op de beurs in Amsterdam was kabelaar Altice dinsdag in een positieve AEX-index de grote winnaar, dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Verder kondigde Randstad een grote overname in de Verenigde Staten aan.
De AEX noteerde tegen het einde van de ochtendhandel 0,4 procent hoger op 450,93 punten. De MidKap ging 0,5 procent vooruit naar 637,80 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 0,5 procent.
Altice was de absolute uitblinker in de AEX met een plus van 13 procent. Het in Amsterdam genoteerde Franse kabelconcern zag de omzet weliswaar dalen, maar presteerde vooral met zijn bedrijfsresultaat beter dan analisten hadden gedacht. Ook werden de vooruitzichten voor het hele jaar gehandhaafd.
Uitzendconcern Randstad (min 0,5 procent) neemt zijn Amerikaanse branchegenoot Monster Worldwide over. Dat bedrijf is in Nederland vooral bekend van Monsterboard, een van de grootste vacaturesites van het land. Met de overname is ongeveer 429 miljoen dollar gemoeid.
In de MidKap zette PostNL zijn opmars voort met een koerswinst van 1,2 procent. Maandag schoot het aandeel al met meer dan 8 procent omhoog geholpen door het vooruitzicht van dividend bij het postbedrijf.
Van Lanschot steeg bij de kleinere fondsen 2,7 procent. Van Lanschot neemt het onderdeel van Staalbankiers dat financiële diensten verleent aan vermogende particulieren over van Achmea voor 16 miljoen euro.
In Frankfurt ging de aandacht uit naar herverzekeraar Munich Re die met resultaten kwam. Die vielen in goede aarde bij beleggers en het aandeel klom 3,6 procent. Verzekeraar Standard Life publiceerde in Londen kwartaalcijfers en een verhoging van het dividend. Het fonds won 4,2 procent in waarde.
Ingenieursbureau Amec Foster Wheeler was een opvallende stijger op de Londense beurs, met een plus van 9,4 procent. Het bedrijf leed in de eerste helft van dit jaar een fors verlies, maar wist wel de prognoses van analisten te overtreffen.
De prijs van een vat Amerikaanse olie stond 0,1 procent lager op 42,97 dollar en Brent noteerde 0,2 procent in de min op 45,30 dollar per vat. De euro werd voor 1,1090 dollar verhandeld, tegen 1,1076 dollar bij het slot van de Europese beurzen maandag.