nieuws

Ontzetting over roof Feyenoord-spullen van graf

De familie Lamers uit Meerkerk is nog steeds ontzet over de brutale roof van Feyenoord-attributen van het graf van hun zoon Johnny. Afgelopen zaterdag - tien jaar na zijn dood - bezochten ze het graf op begraafplaats de Haarhof in Gorinchem.
Daar zagen vader Cor en moeder Co dat het graf was ontdaan van alle Feyenoord-attributen die zoveel voor Johnny en de nabestaanden betekenden.

'Eén geloof: Feyenoord'

"In hart en nieren was Johnny een Feyenoorder. Hij zei altijd: ik heb één geloof en dat is Feyenoord", vertelt moeder Co. "We hebben bij zijn begrafenis ook alles voor hem in Feyenoordstijl gedaan. Zijn kist werd geverfd door zijn vrienden, maar ook de bloemen, zijn kleding; uit alles bleek zijn liefde voor Feyenoord. En daarom doet het zo zeer."
Afgelopen zaterdag was het precies tien jaar geleden dat Johnny overleed aan de gevolgen van een aangeboren afwijking die zijn lever had aangetast. Samen met haar man Cor stond Co met bloemen aan het graf van Johnny. "En dan zie ik dat zijn Feyenoord-spullen weg zijn. Ik kan het nog steeds niet bevatten."
Het meest opvallende dat is weggehaald, zijn een groot en een klein Feyenoordlogo van RVS. "Maar ook zijn pet is weg, er zijn boeddha's weg en een klein doodshoofdje, daar legde mijn kleindochter altijd wat geld onder zodat Johnny iets kon kopen."

'Iedereen is er stuk van'

"Wij begrijpen niet waarom iemand dat gedaan heeft, het is zo moeilijk te bevatten. Ik ben er gewoon kapot van. Mijn man ook, die is helemaal stuk ervan, de hele familie ook."
"Je steelt niet van iemand die dood is, die moet je met rust laten. We laten het graf zo nog even, maar ik zet alles op alles dat het terugkomt. Degene die het weggehaald heeft kan het weer neerleggen, dat zou ook fijn zijn. Breng het alsjeblieft terug."