nieuws

Justitie wil Britse cruiseoplichtster twee jaar achter tralies

Cruiseschip ms Rotterdam
Cruiseschip ms Rotterdam
Justitie heeft dinsdag twee jaar celstraf geëist tegen een Britse vrouw die tot drie keer toe een luxe cruise heeft gemaakt met de Holland America Line zonder daarvoor te betalen. Ze zou daarmee voor 150.000 euro in haar zak hebben gehouden.
De vrouw (53) nam het er behoorlijk van. Ze maakte onder meer een cruise naar Rome van bijna 25.000 euro, een cruise naar Barcelona van meer dan 33.000 euro en een cruise naar Istanboel van 37.000 euro. Ze storneerde achteraf het geld.
Ook probeerde de oplichtster een cruise te boeken van Singapore naar Rotterdam, van Fort Lauderdal naar Rotterdam en van Venetië naar het Griekse Piraeus.
Omdat ze niet het volledige bedrag had betaald of gewoon niet kwam opdagen, annuleerde Holland America Line de cruises. Met flinke annulerings- en no-showkosten tot gevolg.
'Serie-oplichter'
De vrouw is volgens de Europese opsporingsdienst Europol een 'serie-oplichter'. In Engeland is ze sinds eind jaren zeventig al 24 keer veroordeeld voor fraude en diefstal.
Ze kon haar 'handel en wandel' volgens justitie volhouden door zich steeds voor te doen als iemand anders en met vervalste creditcards. Ze maakte gebruik van 37 verschillende identiteiten.
'Cel enige oplossing'
Uiteindelijk liep de Britse in Italië tegen de lamp toen ze het voor een vierde keer probeerde. Ze werd gearresteerd toen ze aan boord wilde gaan van het cruiseschip ms Rotterdam en werd uitgeleverd om hier te worden berecht.
De vrouw liegt volgens justitie alles aan elkaar. Een celstraf is daarom de enige oplossing, zei de officier dinsdag voor de rechtbank in Rotterdam.