nieuws

Hennepkwekerij gevonden na brand in loods Stellendam

Brand in een loods van een vishandel aan de Buitenhaven van Stellendam heeft dinsdagavond geleid tot de ontdekking van een wietkwekerij bij een naastgelegen bedrijf. De politie is een onderzoek begonnen.
Een koelcel in de loods is uitgebrand en ingestort, liet de brandweer weten. Die rukte met meerdere wagens uit om het vuur te blussen. Aan de buitenkant van het gebouw, in de buurt van de visafslag, was vooral rook te zien.
De brandweer meldde rond 21.00 uur dat de brand onder controle was.
Oorzaak onbekend
"Toen de brandweer bij de buren ging kijken of er schade was, vonden ze die planten'', vertelt Jordy van Heese, die voor de vishandel werkt waar de loodsbrand uitbrak. Over de oorzaak van de brand en de omvang van de schade kon hij nog niets zeggen. "Dat weten we zelf ook nog niet."
Wie er achter de hennepkwekerij zat, is nog niet bekend. De politie bevestigt wel dat de hennepkwekerij niet bij het bedrijf zat waar de brand woedde, maar daarnaast.
Professionele kwekerij
Volgens Koos Coenraad, van de recherche in de omgeving van Stellendam, was het een professionele kwekerij die groter was de gemiddelde plantage die wordt gevonden in bijvoorbeeld huizen.
"Het kan op het eiland ook makkelijker. Er zijn hier meer oude aardappelschuren die leeg staan en zich uitstekend lenen hiervoor.", zegt Coenraad. "Ik heb geen harde cijfers, maar ik geloof er wel in dat mensen hun ruimte verhuren aan kwekers."