RIJNMOND SPORT

Telefoongesprek met Fraser maakte Dalmau spits van Sparta: 'Vertrouwen vanaf het eerste moment'

Adrián Dalmau namens FC Utrecht in actie tegen Sparta
Adrián Dalmau namens FC Utrecht in actie tegen Sparta © VK Sportphoto - Mischa Keemink
Na achttien wedstrijden in de eredivisie staat Sparta op het magere aantal van vijftien doelpunten. En dus zijn er goals nodig, waar Adrián Dalmau als nieuwe spits voor moet gaan zorgen. Over de reden voor zijn keuze voor Sparta is de 27-jarige Spanjaard duidelijk: "Het vertrouwen dat ze vanaf het eerste moment in me hadden."
Drie seizoenen geleden kende Dalmau een succesvolle periode in de eredivisie. Zo maakte hij bij Heracles Almelo negentien doelpunten in één seizoen, waarmee hij een transfer naar FC Utrecht verdiende. In 38 wedstrijden voor Utrecht scoorde Dalmau acht doelpunten, maar dit seizoen was hij vooral bankzitter. "Mijn laatste periode in Utrecht was niet goed", vertelt de spits zelf. "Ik wil weer spelen en genieten, mezelf laten zien."
Vlak voor de winterstop was Dalmau met verschillende clubs in gesprek. "Maar bij Sparta werd ik gebeld door trainer Henk Fraser. Het gesprek met hem was zo goed dat ik voor Sparta koos. Hij sprak veel vertrouwen in me uit." De Spaanse aanvaller tekende uiteindelijk een contract tot het einde van dit seizoen met een eenzijdige optie voor nog één jaar op Het Kasteel.
Dalmau woont nu nog in Utrecht, komt met de trein naar Rotterdam en is fit om Sparta 'veel werk' te leveren. "En natuurlijk doelpunten, mijn beste kwaliteit. Met alle spelers hier moeten we de situatie verbeteren en ervoor zorgen dat we hoger komen te staan dan nu."
Bekijk hieronder het hele interview met Sparta-spits Adrián Dalmau.
Telefoongesprek met Fraser maakte Dalmau spits van Sparta