nieuws

Verhaar hervat groepstraining bij Sparta

Thomas Verhaar
Thomas Verhaar
Thomas Verhaar heeft woensdag de groepstraining bij Sparta hervat. De aanvaller liep tijdens het trainingskamp van de Spartanen in Oostenrijk een enkelblessure op en miste daardoor de competitiestart tegen Ajax. De 28-jarige spits werkte de training volledig af.
Paco van Moorsel trainde woensdag apart van de groep. De 26-jarige middenvelder kampte voor de wedstrijd tegen Ajax met een liesblessure, maar was wel inzetbaar tegen de Amsterdammers.

Vervanger Bergkamp

Sparta is momenteel een zoektocht gestart naar een spits. Trainer Alex Pastoor kan de komende tijd namelijk geen beroep doen op Roland Bergkamp. Vorige week bleek na onderzoek in het Erasmus Medisch Centrum dat de spits zijn voorste kruisband heeft beschadigd. Hoelang Bergkamp exact uit de roulatie is, is nog niet bekend.
De 26-jarige Fransman Cyril Chevreuil is momenteel op proef op Het Kasteel. Afgelopen dinsdag speelde de spits al een helft mee in de wedstrijd tussen Jong Sparta en Jong Willem II. De Spartanen wonnen dat duel met 4-1 en Chevreuil nam de 2-0 voor zijn rekening.
Verder zouden trainer Alex Pastoor en assistent Michael Reiziger maandag in Noorwegen zijn geweest om naar de 24-jarige Pontus Engblom te kijken. Engblom won die avond met zijn club Sandnes Ulf een competitieduel (5-0) tegen Sandefjord. De spits scoorde in die wedstrijd twee keer vanaf de stip.

Radio Rijnmond

Komende zaterdag speelt Sparta een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De aftrap is om 20:45 uur en de wedstrijd is live te volgen op Radio Rijnmond.