nieuws

Pleinbioscoop Rotterdam houdt buienradar in de gaten

In het Museumpark in Rotterdam wordt woensdagavond de Pleinbioscoop weer geopend.
De crew was 's middags al druk aan het werk om alles af te krijgen. De openingsavond staat in het teken van de Rotterdamse film.
Al bijna dertig jaar is de Pleinbioscoop de grootste openluchtbios van Europa. Voor een paar euro kunnen filmliefhebbers op een groot scherm van 15 bij 25 meter kijken naar nieuwe kaskrakers en klassiekers.
Rotterdamse avond
Woensdagavond worden eerst drie korte voorfilms van Rotterdamse makers vertoond. Daarna speelt 'De Pedaalridder' van Arie Deelder, de dochter van dichter, schrijver en Rotterdams nachtburgemeester Jules Deelder.
Andere films die te zien zijn, zijn Casablanca, Deadpool, Room, Aliens en de James Bondfilm Spectre.Eigenlijk zou ook de sciencefictionfilm 'E.T.' op het programma staan. Maar dat gaat niet door.
"We kregen op het moment de rechten toch niet rond, maar dat hoorden we pas toen de flyers al waren gedrukt", vertelt Joost Maaskant, organisator van het filmevenement. "We draaien nu 'The Blues Brothers'."
Buienradar
Aan de films zal het dus niet liggen. Het enige wat nog roet in het eten kan gooien is het weer. Afgelopen jaren werd de Pleinbioscoop geregeld geplaagd door regenbuien. Zo had de editie van vorig jaar veel last van het noodweer.
"Het ziet er goed uit voor komende dagen", zegt Maaskant, die angstvallig Buienradar in de gaten houdt.
"Het blijft vanavond droog. Het wordt wel kouder, maar doe een jasje aan en we hebben ook nog dekentjes."