nieuws

Binnenland haalt Janine Guijt als derde aanwinst

De hal van Binnenland
De hal van Binnenland
De basketbaldames van Renes/Binnenland hebben zich voor het aankomende seizoen versterkt met Janine Guijt. De 21-jarige guard komt over van Solar-systemen Grasshoppers. Met die ploeg bereikte ze afgelopen seizoen nog de finale om het landskampioen, waarin de ploeg uit Katwijk net naast de titel greep.
"Wij wilden, naast Zera Butter, heel graag nog iemand die van buiten kan driven en schieten. Janine heeft in de afgelopen jaren laten zien dat heel goed te kunnen. Het is een positieve, gezellige en energieke meid. Ik verwacht dan ook dat ze goed in ons team past", aldus Joost van Rangelrooy, de coach van de basketbaldames.
Guijt is de derde aanwinst voor Binnenland. Eerder wist het Barendrechtse basketbalteam center Maxime Essenstam en guard Gabrielle van den Bosch aan zich te binden. Beide dames kwamen over van Dozy BV/Den Helder.
Binnenland heeft nieuwe speelsters nodig omdat Linda Appers, Shari Jeffrey, Rianne de Roos, Rachel Roubehie-Fissa, Willeke Bruins en Esther Fokke na vorig seizoen niet meer terugkeren in de selectie van coach Joost van Rangelrooy.