nieuws

'Parel van Numansdorp' steeds vaker open voor publiek

Verstopt aan het einde van de Fortlaan in Numansdorp ligt Fort Buitensluis. Jarenlang mochten er alleen militairen komen, maar het toegangshek gaat steeds vaker open.

Volgens stichting Fort Buitensluis moet 'de parel van Numansdorp' door meer mensen ontdekt worden. Daarom zijn de vrijwillige beheerders Yvonne en Eric Leget begonnen met open dagen. De bezoekers kunnen rondkijken en meevaren met een militair landingsvoertuig.

Op slag verliefd

Yvonne en Eric zijn sinds tien jaar de beheerders van Fort Buitensluis. "Mijn man had gesolliciteerd en was aangenomen", vertelt Yvonne terwijl ze over het terrein wandelt. "Hij vroeg op een middag of ik het leuk vond om naar Fort Buitensluis te fietsen. Ik kwam hier over de brug en ik was gelijk verkocht. Je waant je in een andere wereld. Prachtig."
Op de open dag van woensdag kwamen bijna 200 mensen af. "De mensen vonden het geweldig," zegt Yvonne. "Vooral van het tochtje met het landingsvaartuig werd genoten."
Het terrein van het fort is tot 1 oktober elke tweede en vierde woensdagmiddag van de maand geopend van 14:00 tot 16:00 uur en elke derde zaterdag van de maand van 10:00 tot 16:00 uur.