nieuws

Turnclub O&O kweekt nieuwe Olympische toppers

Turnvereniging O&O uit Zwijndrecht is in Olympische sferen. Niet zo gek, want woensdagavond om negen uur treedt clubgenoot Bart Deurloo in Rio de Janeiro aan in de finale van de meerkamp turnen.
De damesploeg deed het dinsdagavond al uitstekend en alle jongens en meisjes van de turnclub zitten 's avonds natuurlijk aan de televisie gekluisterd. Maar overdag wordt er door de jeugd getraind. En niet zo zuinig ook. Er worden nieuwe toppers gekweekt.

Talenten

De turnhal aan de Zwijndrechtse Uilenvliet is door de nationale bond ook benoemd tot TOC, een talenten opleidingscentrum. Terecht, vindt trainer Rob Stout: "Als je ziet wat wij de afgelopen jaren aan talent hebben afgeleverd."
"Jeffrey Wammes en Yuri van Gelder trainden bij ons als kind en als ik zo om me heen kijk zijn dat niet de laatsten, die we aan de nationale ploeg geleverd hebben", verwacht hij. Onder de vele talenten is zijn eigen 9-jarige dochtertje.
Melanie Stout weet in elk geval al hoe een Olympische droom ooit verwezenlijk kan worden. "Je moet focussen, keihard trainen en het turnen leuk blijven vinden", zegt ze. Ook bij de jongens van O&O barst het van de nationale jeugdkampioenen.

Meerkamp

"Ik train hier met Bart Deurloo en hij is voor mij een groot voorbeeld. Hij is meerkamper en dat wil ik ook worden", zegt de 13-jarige Jordi Hagenaar. De twee jaar oudere Wesley de Haas, die bij Jong Oranje zit, doet enkele meters verderop een bekende sprong.
"Inderdaad, dat was een Bart Deurlootje. Sprong met tweeënhalve schroef. Ik ben nu 15 en natuurlijk droom ik ervan om over vier jaar in Tokio zelf op de Olympische Spelen te staan. En anders heb ik in 2024 nog een herkansing", zegt de zelfbewuste jongeling.
Voorzitter Pauline den Hartog is apetrots: "Wat dacht je. Duizend leden, van piepjong tot Olympische deelnemers. We hebben een prachtige accommodatie en geweldige trainers, dus ik weet zeker dat we in Tokio ook weer vertegenwoordigd zullen zijn."