Handbalsters laten overwinning liggen in Rio

Ailly Luciano, Kelly Dulfer en Jasmina Jankovi
De Nederlandse handbalsters hebben woensdag in de derde groepswedstrijd op de Olympische Spelen tegen Zuid-Korea genoegen moeten nemen met een gelijkspel. Het team, met regiogenoten Kelly Dulfer, Ailly Luciano en Jasmina Jankovic speelde met 32-32 gelijk.
Lois Abbingh kreeg in de laatste seconde een ultieme kans om Oranje aan een zwaarbevochten overwinning te helpen, maar haar strafworp werd gekeerd door de Zuid-Koreaanse keepster.
De Nederlandse handbalsters hadden veel moeite met de snelle en handige Koreaansen. Het team van bondscoach Henk Groener knokte zich in de eerste helft terug van een achterstand van drie punten en ging rusten met een kleine voorsprong: 18-17. Aan de hand van uitblinkster Nycke Groot sloegen de handbalsters direct na rust een gat van vijf doelpunten verschil (26-21). De spelverdeelster nam in die fase zelf drie treffers voor haar rekening. Onze regiospeelsters wisten niet te scoren.
Toch ging het in de slotfase nog mis. Zuid-Korea kwam terug tot 32-32. Oranje leek met het toekennen van een strafworp, toen de klok net naar de 30 minuten sprong en de tijd er dus op zat, alsnog te ontsnappen. Abbingh miste echter.
De Nederlandse vrouwen waren bij een overwinning al bijna zeker geweest van de kwartfinale. Oranje heeft drie punten en treft vrijdag Zweden, dat één punt meer heeft. Het nog ongeslagen Rusland is zondag de laatste opponent in de poulefase. De nummers één tot en met vier in de poule gaan naar de kwartfinales.