nieuws

Faillissement aangevraagd voor winkelketen MS Mode

De bewindvoerders van MS Mode hebben faillissement aangevraagd voor de kledingketen. Nederland telt 130 filialen, waarvan vijftien in onze regio. De winkels blijven voorlopig open, liet bewindvoerder Cees de Jong donderdag weten.
Radio Rijnmond verslaggever Jack Kerklaan ging naar een filialen in Schiedam en Rotterdam. Het personeel wil en mag niets over het faillissement zeggen. Trouwe klanten vinden het erg jammer dat de bekende kledingwinkel mogelijk verdwijnt.
Winkelondernemer Roland Kahn is eigenaar van MS Mode. Eerder al vroeg de onderneming uitstel van betaling aan. In onze regio gaat het om vijftien filialen.
Internationaal telt het bedrijf bijna vierhonderd winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje.
De aanvraag van het faillissement heeft een ''technische achtergrond'', aldus De Jong. De salarissen moeten betaald worden en er is geen geld, nu neemt het UWV dat over.
''Of de winkels uiteindelijk open blijven of toch sluiten hangt af van de vraag of we tot overeenstemming kunnen komen over de verdeling en de kosten. We zijn nog in overleg met de bank, maar of dat gaat lukken is ernstig de vraag'', zei De Jong.