nieuws

Zwerfkattenopvang Rijnmond: extreem veel kittens op straat

De Zwerfkattenopvang Rijnmond luidt de noodklok over het aantal zwerfkatten op straat en het aantal jonge nestjes. ''De zomerperiode is altijd wat drukker, maar dit jaar is het 'wel heel extreem'', zegt Ineke Jochims van de Zwerfkattenopvang.
''We kunnen de meldingen niet meer helemaal aan. Overal, zelfs van bedrijventerrein zijn we jonge katjes aan het ophalen.''
''Het is enorm inschikken voor de katjes. Er moeten meldingen eventjes blijven wachten. Die katjes kunnen niet van de straat worden gehaald.''

Erg druk

Of het gaat om drachtige moederpoezen die op straat gezet worden of zwerfkatten met nestjes is niet duidelijk. Wel is zeker dat de mensen van de opvang omkomen in het werk.
''Het moet eerst goed doorstromen hier. We hopen dat de katjes snel opgehaald worden door mensen die een zwerfkatje zoeken.''
De meldingen komen uit alle delen van de regio. Zo zijn op een bedrijventerrein in Pernis de afgelopen dagen meer dan dertig katten gevangen. Daar zaten twintig kittens bij.
Donderdag is het vangteam bezig om een moederpoes en haar kittens uit een buis op een bouwplaats in Rotterdam-Zuid te bevrijden.
De opvanginstelling castreert of steriliseert alle gevonden katjes en ze krijgen een chip. Ook worden de diertjes nagekeken door een dierenarts voordat ze naar een nieuwe eigenaar kunnen.