DORDRECHT

Dode en zwaargewonde mosselkotter waren geen vissers maar onderhoudsmonteurs

De veiligheidsdiensten zijn ter plekke
De veiligheidsdiensten zijn ter plekke © ZHZ Actueel
Op een mosselkotter langs de Merwedestraat in Dordrecht is een grote explosie geweest. Hierbij kwam een 25-jarige man uit Puttershoek om het leven en raakte een 28-jarige man uit Rotterdam zwaargewond. De twee slachtoffers waren onderhoud aan het schip aan het doen, aldus een woordvoerder van de politie. Het waren dus geen vissers.
De arbeidsinspectie onderzoekt de oorzaak van de explosie. De politie ondersteunt bij dit onderzoek.
Hulpdiensten waren groots aanwezig: politie, brandweer, ambulance, een duikersteam en traumahelikopter waren ter plekke. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Het ongeval vond plaats bij scheepswerf Kooiman Hoebee BV. Het is nog niet bekend of de onderhoudsmedewerkers voor dit bedrijf aan het werk waren.
De explosie vond plaats rond 16:30 uur. Daarbij raakte het dek los van het schip. Ook brak er brand uit. Een persoon raakte te water en werd vermist. Toen die weer werd gevonden, mocht reanimatie niet meer baten.
Burgemeester van Dordrecht Wouter Kolff noemt het een heftig incident. "Ik leef zeer mee met alle betrokkenen en de nabestaanden", reageert hij.