NIEUWS

Gigantisch stekelvarken prikkelt voorbijgangers in centrum Rotterdam

Stekelvarken in centrum Rotterdam
Stekelvarken in centrum Rotterdam © Judith Bokhove
Er loopt niet elke dag een enorm stekelvarken over de Meent in Rotterdam-Centrum. Het stadscentrum was dinsdag even een filmset waarop een meisje en een gigantisch beest wandelend werden gefilmd. Het stekelvarken - een enorme pop op wieltjes - baarde zelfs zoveel opzien, dat de opname van de film een paar keer moest worden stilgelegd omdat enthousiaste voorbijgangers die het tafereel wilden filmen zelf in het beeld van de filmcrew liepen.
De film, die Totem gaat heten, volgt het 11-jarige meisje Ama. Als dochter van uitgeprocedeerde asielzoekers uit Senegal gaat ze door een winters Rotterdam op zoek naar haar vader, hopend dat ze op een of andere manier uitzetting kan voorkomen. Haar moeder en broertje zijn al opgepakt. Op haar zoektocht leert ze ook meer over haar eigen Senegalese achtergrond, met hulp van haar totemdier: het op sociale media veelbesproken stekelvarken aan haar zijde.
De film wordt geregisseerd door Sander Burger, wiens film De Veroordeling vorig jaar vier Gouden Kalveren won. De Veroordeling gaat over de Deventer Moordzaak en volgt journalist Bas Haan, die zich volledig op de zaak stortte.
De film Totem komt naar verwachting eind dit jaar in de bioscoop.
Ook wethouder Judith Bokhove schrok even toen ze het bijzondere beest tegenkwam