nieuws

Chris Natuurlijk 13 augustus: Afrika in Barendrecht.

Afrika in Barendrecht
Afrika in Barendrecht © Adriaan Groen.
Afrika in Barendrecht en Groene Poort bij Rozenburg werkt aan de natuur in de Nieuwe Waterweg.
Afrika in Barendrecht

De gepensioneerde tropenarts en schrijver
uit Rotterdam, gaat regelmatig even de geur van Afrika opsnuiven in Barendrecht. Bij kunsthandel
in Barendrecht is hij weer heel even terug in Afrika, waar hij 40 jaar tropenarts was. In zijn boek
, verhalen over 40 jaar dokteren in Afrika, komt de kunsthandel van Aad en Willy van der Munnik ook voor. Chris Natuurlijk brengt samen met de schrijver een bezoek aan Afrikaad in Barendrecht

Lekker lezen met Hubert van Belois

Mocht je nog op vakantie gaan of nog vakantie hebben, boekenman Hubert van Belois heeft weer een paar mooie tips. Dit keer zijn het Amerikaanse boeken die hij bespreekt. Lees hier welke.
Groene Poort
Bij Rozenburg wordt langs de Nieuwe Waterweg gewerkt aan de natuur. Het project heet De Groene Poort. Ineke van Dort van Ark Natuurontwikkeling neemt Chris Natuurlijk mee langs het project. Daar worden natuurlijke oevers gemaakt van puin van bijvoorbeeld oude kademuren uit de haven. Trekvissen hebben profijt van de plekken die worden gemaakt. Ze kunnen er uitrusten of wennen aan de overgang van zoet naar zout water en andersom. Ook andere dieren en planten profiteren van dit overgangsgebied van water naar land dat bij eb droogvalt en bij vloed overstroomt.

Over Chris Natuurlijk!

Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk! Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond.