nieuws

'Koeman en Van Bronckhorst waren bezig met basiself'

Anass Achahbar verruilde Feyenoord deze zomer voor PEC Zwolle. In de Kuip lukte het de aanvaller nooit om een echte basisspeler te worden. Hij zat vaak op de bank, of zelfs de tribune en maakte vooral minuten bij de beloften. Ronald Koeman, Fred Rutten en ook Giovanni van Bronckhorst deden niet gek vaak een beroep op hem. Toch had hij wel een speciale band met Rutten, hij was een soort voetbalvader voor de kleine spits.
Met Koeman en Van Bronckhorst was die band er niet, of in ieder geval veel minder. "Zij waren niet echt spraakzaam, waren meer bezig met de basiself. Elke trainer is anders, zij waren bezig met de basis. Ik had er niet echt veel mee," aldus Achahbar, die komende zaterdag met PEC Zwolle aantreedt tegen Sparta.
PEC Zwolle startte het seizoen afgelopen weekend met een 1-1 gelijkspel tegen NEC. Achahbar, die bijna zeventig minuten speelde, kwam niet tot scoren in dat duel.
In het gesprek met verslaggever Frank Stout vertelt Achahbar onder andere ook over de extreme rust in Zwolle. "Ik ben drukte gewend. Het is hier in Zwolle echt, echt rustig," lacht hij. "Het is wel even wat anders hier, maar wel lekker, dat wel. De mensen zijn heel vriendelijk, heel open."