POLITIE

Verdachte gewond na aanhouding op A20, politie loste meerdere waarschuwingsschoten

De verdachten werden aangehouden op het Schieplein
De verdachten werden aangehouden op het Schieplein © Google Maps
Bij een aanhouding op het Schieplein in Rotterdam is woensdagmiddag iemand gewond geraakt. Bij de aanhouding, waarbij waarschuwingsschoten werden gelost, werd een van de twee verdachten 'onwel'. Hij is gewond naar het ziekenhuis gebracht.
De auto waar de twee verdachten in reden werd iets voor 13:00 uur gezien door de politie op de Capelseweg. De agenten herkenden de bijrijder als iemand die gezocht werd. Daarop gaven de dienstdoende agenten een stopteken, maar de automobilist, een 25-jarige vrouw uit Veessen, gaf gas en ging er vandoor.
De politie zette daarop de achtervolging in. Bij de afslag op het Schieplein botste de bestuurder achterop een andere auto waardoor ze stil kwam te staan. De verdachte, een 28 jarige man uit Rotterdam, werd na zijn aanhouding onwel. De Rotterdammer is gewond overgebracht naar het ziekenhuis.
Of hij gewond geraakt tijdens de aanhouding wordt uitgezocht door de Rijksrecherche, onder leiding van justitie. Die laatste benadrukt dat de man niet gewond is geraakt door het waarschuwingsschot.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl