nieuws

Mattheij: 'Concurrentie Massop en Arghus houdt mij scherp'

Excelsior treedt zaterdag in eigen huis aan tegen FC Groningen. Hoewel de Groningers in de eerste speelronde met 5-0 werden verslagen door Feyenoord verwacht Jurgen Mattheij niet dat het een gemakkelijke opgave wordt. "Ik verwacht dat we een extra gretig Groningen tegenover ons zullen krijgen. Ze hebben genoeg kwaliteiten, dus we kunnen er weer tegenaan", aldus de 23-jarige verdediger van Excelsior.
Centrale duo

Mattheij speelde in de eerste speelronde tegen FC Twente samen met Henrico Drost in het hart van de Kralingse defensie. Sinds deze week trainen nieuwkomers Milan Massop en Arghus mee op Woudestein. Mattheij vreest echter niet voor zijn basisplaats. "Concurrentie is goed en daar word je beter van. In de voorbereiding is het goed om concurrentie te hebben en die was er niet. Je weet nu dat er mensen klaar staan als je fouten maakt, dus dat houdt je alleen maar scherp."

Vermoedelijke basisopstelling

Waarschijnlijk zal trainer Mitchell van der Gaag twee wijzigingen aanbrengen aan zijn basisopstelling. Vrijdagochtend, tijdens de laatste training voor de wedstrijd, droegen Fredy Ribeiro en Khalid Karami een hesje. Ribeiro speelde tijdens de partijvorm op de linksbuitenpositie. Karami was vorige week nog geschorst, maar speelde nu op de rechtsbackpositie met de vermoedelijke basiself. Ondaan en Owusu zullen daardoor waarschijnlijk genoegen moeten nemen met een plaatsje op de bank.