nieuws

"Ik zag die betonnen muur op me afkomen en was verschrikkelijk bang"

Marco van Leeuwen (45) uit Spijkenisse beleefde donderdag het meest angstige moment van zijn leven. Een vrachtwagen drukte hem de vangrail in, waarna Van Leeuwen met zijn auto kwam vast te zitten aan de oplegger. Zo werd hij de Beneluxtunnel ingesleurd.
Daar kwam zijn auto tussen de tunnelwand en de vrachtwagen klem te zitten. Hij werd in volle vaart nog zo'n 50 meter meegenomen. De vrachtwagen reed vervolgens door en Van Leeuwen moest door de brandweer uit zijn zwaar beschadigde auto worden gered.
Hij had geen ernstige verwondingen, maar zit met rugklachten en getraumatiseerd thuis. "Ik zie het steeds weer voor me en ruik nog steeds de lucht van verbrand rubber."

Betonnen tunnelwand

Vlak voor ingang van de Beneluxtunnel ging het mis: "Ik reed op de linkerbaan en wilde een vrachtwagen inhalen, maar de wagen schoof opeens op en drukte me tegen de vangrail."
"Gek genoeg haakte de trailer vast aan het raampje van mijn portier en zat ik vast aan die vrachtwagen. Ik zag die betonnen muur van de tunnel op me af komen en was zo verschrikkelijk bang. Wat gaat er gebeuren, dacht ik?"
"Tussen de tunnelwand en de vrachtwagen bleek een strook te zijn voor de afwatering, waar ik precies tussen paste. De auto schuurde langs de wand en ik zag overal vonken en mijn auto vulde zich met rook van verbrand rubber. Uiteindelijk kwam mijn auto los en zat ik tegen die wand aangeplakt."

Doorgereden

De vrachtwagenchauffeur reed door, terwijl hij volgens Van Leeuwen wel gemerkt moet hebben dat er iets mis was.
"Hij moet het sowieso gevoeld hebben, want ik zag hem corrigeren onder het rijden. Ik snap niet dat hij niet gewoon gestopt is om te kijken hoe het met me was. Hij reed vol gas die tunnel uit."

Geluk gehad

De brandweer vertelde Van Leeuwen dat hij veel geluk heeft gehad: "Als ik in een klein autootje had gereden, had ik hier niet meer gezeten."
De BMW van Van Leeuwen is total loss. "Ik had hem pas 9 dagen.."
De politie is op zoek naar getuigen van ongeluk.