EXPLOSIE

Vuurwerkbom brengt schade toe aan woning en auto uitgebrand door brandende kerstboom

De auto aan park Vossendijk in Hoogvliet brandde volledig uit
De auto aan park Vossendijk in Hoogvliet brandde volledig uit © JB Media
De politie is op zoek naar mensen die hebben gezien wie de vuurwerkbom woensdagavond tegen een woning in Rotterdam-Centrum aangooide. Door de explosie vatte de voordeur van het huis aan de Nieuwehaven vlam en de voorgevel raakte beschadigd.
Bij de explosie raakte niemand gewond. De politie heeft geen idee waarom juist bij deze bewoners een vuurwerkbom voor de deur werd gegooid. De bom zou hebben bestaan uit flessen brandstof en nitraat.
De brandweer had de brand die ontstond na de knal snel onder controle. In de omgeving van de woning is onderzoek gedaan. Er is nog niemand aangehouden.
Tegen de voordeur van een huis aan de Nieuwehaven gooide iemand een vuurwerkbom waarna de deur vlam vatte.
Tegen de voordeur van een huis aan de Nieuwehaven gooide iemand een vuurwerkbom waarna de deur vlam vatte. © MediaTV
Later in de nacht van woensdag op donderdag ging de brandweer met spoed naar de Park Vossendijk in Hoogvliet. Daar stond een auto in lichterlaaie. Er is ook politieonderzoek gedaan.
De politie laat weten ook in dit geval nog niet te weten wie de brand heeft veroorzaakt. Wel laat de politie weten dat aan de voorkant van de auto een kerstboom lag. Waarschijnlijk is deze in brand gestoken waarna het vuur oversprong naar het voertuig. De auto brandde volledig uit.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl