nieuws

Veel steun voor familie Meerkerkse Feyenoordfan

De familie Lamers uit Meerkerk krijgt van alle kanten steun na de roof van Feyenoord-attributen van het graf van hun zoon Johnny. Onder meer de supportersvereniging en Feyenoord proberen iets voor de familie te betekenen.
Een week geleden bezochten de ouders van Johnny zijn grafmonument op de Gorcumse begraafplaats Haarhof. Het was toen tien jaar geleden dat hij overleed aan de gevolgen van een aangeboren afwijking.
Bij het graf bleek dat de RVS Feyenoordlogo's waren gestolen. En ook een pet, enkele boeddha's en een klein doodshoofdje ontbraken.

Paniek

"Ik werd in paniek opgebeld door mijn moeder dat alles weg was van Feyenoord. En toen heb ik gezegd dat we de vrienden moesten inschakelen om wat te regelen", zegt zus Jessica. En dat heeft de familie geweten.

Ajacieden

Van alle kanten is steun betuigd. "Zelfs Ajacieden hebben geroepen 'we zoeken ze op en leggen ze op de middenstip'".

'Je flikt dat gewoon niet'

Een café in Simonshaven stuurde een nieuw RVS Feyenoordlogo toe om op het graf van Johnny te leggen. Gijs van Delft van de Feyenoord Supporters Vereniging doneert een glazen Kuip. "Je flikt dat gewoon niet, je blijft van iemands z'n graf af. Maar dit is Feyenoord, dat raakt je wat harder."

Thuiswedstrijd

Mirelle Kosten van de afdeling Bijzondere Wensen van Feyenoord biedt het gezin aan om een thuiswedstrijd van Feyenoord te komen bekijken "om op die manier John in zijn geliefde Kuip te herdenken, tien jaar na dato."
Jessica vertelt dat de familie snel het graf wil herstellen. "De logo's komen er weer terug op. Ik hoop dat ze er gewoon vanaf blijven."

Camera's

De familie is nog in gesprek met de gemeente Gorinchem om te kijken of er cameratoezicht kan komen op de Haarhof. "Dat willen wij gewoon. Want dit kan gewoon echt niet. Straks zijn er nog meer graven kapot."