nieuws

Van Haaren naar Dordrecht: 'Wil mezelf in de kijker spelen'

Ricky van Haaren speelt komend seizoen weer voor FC Dordrecht. De club heeft hem voor één jaar op amateurbasis vastgelegd. De middenvelder had meerdere aanbiedingen op zak, maar kiest naar eigen zeggen voor 'stabiliteit'. "Ik wil mezelf weer in de kijker spelen", aldus Van Haaren.
Van Haaren was al langere tijd aanwezig bij Dordrecht, waar hij in het verleden ook voor speelde. Nadat een buitenlands avontuur in Finland afketste, besloot hij om in Dordrecht te blijven. "Ik wilde graag naar het buitenland, maar de aanbieding uit Finland stond niet goed op papier. Toen dat allemaal te lang duurde heb ik het afgezegd, ook al was dat financieel beter dan in Nederland."
Uiteindelijk ondertekende hij een contract in Dordrecht, dat uitkomt in de Jupiler League. "Ik wilde niet te lang stilzitten, er is ook veel gebeurd het afgelopen jaar. Ik heb twee clubs gehad en vond het tof dat Dordrecht de mogelijkheid bood om mijn conditie op peil te houden. Ik heb ook de voorbereiding meegemaakt en zie dat ze een goed elftal hebben."
Augustien
Dat elftal wordt wellicht nog verder uitgebreid met Kemy Augustien. De clubloze speler traint mee met FC Dordrecht. In het verleden kwam Augustien uit voor onder meer AZ en Swansea City. "Het is een goede speler die niet voor niets in de Premier League heeft gespeeld. Zo'n jongen kan het niveau omhoog krikken", aldus Van Haaren over Augustien.
Van Haaren zelf hoopt vrijdag tegen SC Cambuur zijn rentree te maken bij FC Dordrecht. "Ik hoopt dat het papierwerk voor vrijdag is geregeld. De KNVB en de Turkse bond moeten alles in orde maken. Ze kunnen soms alleen wat langzaam zijn in Turkije."