nieuws

Barendrecht start tweede divisie met nederlaag

Barendrecht is er niet in geslaagd de kersverse tweede divisie te beginnen met een zege. De ploeg van trainer Adrie Poldervaart verloor met 5-3 van Spakenburg. Donny Navajas Sanchez, Ramy Salem en een Spakenburger zorgden voor de Barendrechtse doelpunten.
Barendrecht kwam tot drie keer toe op voorsprong, maar bleek uiteindelijk niet in staat Spakenburg te verslaan. Dat kwam mede door een scherpe Robbie Holder, die tweemaal trefzeker was in de slotfase. Dankzij Holder liep Spakenburg uit van een 3-3 tussenstand naar een 5-3 zege. De laatste twee treffers vielen pas in de laatste vijf minuten.
Niet alleen in de slotfase liet Spakenburg zien goed te kunnen voetballen. Al na veertien minuten spelen hadden de bezoekers op een 1-0 voorsprong kunnen komen, maar Van den Meiracker raakte de paal. Acht minuten daarna was het wel raak. Het was alleen Barendrecht dat het doelpunt maakte. Daar was wel een Spakenburg-verdediger voor nodig. Vlak voor rust viel toch ook het Spakenburgse doelpunt via Tom Oostinjen.
Na de pauze ging het hard. Barendrecht kwam nog twee keer op voorsprong, maar gaf dat ook weer weg. Van den Meiracker, Tol en Holder wisten doelman Marc van Splunter te verschalken, waardoor Barendrecht met lege handen bleef staan.
Derde divisie
In de derde divisie heeft Capelle het eerste punt binnen. Trainer Winand van Loon zag zijn formatie met 1-1 gelijkspelen tegen Odin '59. Beide teams hielden elkaar lange tijd in evenwicht, tot zeven minuten voor rust. Milo Cremers van Odin '59 wist te scoren na voorbereidend werk van teamgenoot Hulleman.
Twaalf minuten na rust kwam Capelle op gelijke hoogte. Kai Fens wist een hoekschop tot doelpunt te verwerken. In de fase daarna bleven de ploegen aan elkaar gewaagd en was een puntendeling het logische gevolg.
ASWH kwam niet tot scoren tijdens de eerste wedstrijd in de derde divisie. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht ging uiteindelijk met een punt naar huis aangezien ONS Boso Sneek ook geen treffer maakte (0-0). Ook Stedoco, dat het opnam tegen IJsselmeervogels, speelde met 0-0 gelijk. De ploeg uit Hoornaar staat na één wedstrijd twaalfde, ASWH negende en Capelle zevende.
Overige uitslagen: Huizen - Harkemase Boys 0-2, Scheveningen - Jong Groningen 2-1, Lisse - Quick Boys 2-1, Rijnvogels - VVOG 0-2, DVS '33 - Jong Volendam 3-2, Jong Almere City - Rijnsburgse Boys 1-2.