VOETBAL

Feyenoord annuleert alsnog trip naar Spanje en oefenwedstrijd tegen Club Brugge

Bewolking op het trainingskamp van Feyenoord
Bewolking op het trainingskamp van Feyenoord © Rijnmond
Feyenoord vertrekt vrijdag toch niet naar Spanje om een oefenwedstrijd te spelen tegen de Belgisch kampioen Club Brugge. De club acht het onverstandig om voor een training en wedstrijd af te reizen naar het Marbella Football Centre, waar op dit moment meerdere ploegen uit verschillende landen op trainingskamp zijn.
Feyenoord kreeg donderdag vanuit Spanje te horen dat er meerdere coronabesmettingen zijn geconstateerd op het voetbalcomplex. Daarop werd besloten gezien de ontwikkeling van de besmettingscijfers dat het onverantwoord was om alsnog af te reizen. Arne Slot zal nu in Nederland zich verder voorbereiden op de competitie hervatting van volgende week zaterdag tegen Vitesse.
Slot zou eigenlijk afgelopen maandag al met Feyenoord naar Spanje afreizen voor het trainingskamp, maar vanwege enkele coronagevallen binnen de selectie werd besloten om niet af te reizen. Omdat binnen Feyenoord de overtuiging er was dat de situatie onder controle was wilden de Rotterdammers de eerder al geplande wedstrijd tegen Club Brugge wel gewoon door laten gaan.
Feyenoord heeft inmiddels zelf de situatie onder controle en had met een representatieve selectie kunnen afreizen, maar vanwege de onzekerheid in Zuid-Spanje gaat er alsnog een streep door het mini-trainingskamp.
Eerder besloot PSV om net als Feyenoord ook al niet af te reizen naar Marbella vanwege de pandemie en hebben Ajax, NEC en Vitesse inmiddels vanwege besmettingen hun trainingskampen verlaten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl